Коболєв заявив, що зниження ціни на газ не буде

Читать на русском
Зниження ціни на газ не буде, незважаючи на передвиборні обіцянки, заявив голова Нафтогазу. Ринкова вартість газу - одна з головних умов співпраці України з МВФ.

Уряд не зможе знизити ціну на газ для населення, незважаючи ні на які передвиборні обіцянки, оскільки ринкова вартість газу - одна з головних умов співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава Нафтогазу Андрій Коболєв в ефірі 5 каналу.

Коболєв пояснив, що, незважаючи на обіцянки кандидатів в президенти знизити ціну на газ, у президента немає таких повноважень, але навіть після парламентських виборів цього не станеться.

«Зниження ціни на газ, на мою думку, буде неможливим з тієї простої причини, що це - головна умова співпраці з Міжнародним валютним фондом. Якщо хтось думає, що може змінити ці умови, передоговоріться ... Згадуючи кар'єру пані Тимошенко, вона так само домовилася з МВФ про підвищення ціни на газ. Тому вважаю, що ніякого зниження ціни на газ не буде, тому що це економічно неправильно, це унеможливить нашу співпрацю з міжнародними партнерами, і це не потрібно. Якщо у частини населення недостатньо коштів, щоб платити за газ, то система монетизованих субсидій - це оптимальний варіант, як показала практика всіх західних країн», - сказав Коболєв.

За його словами, людям буде вигідніше отримувати субсидію, економити газ і розпоряджатися зекономленими коштами на свій розсуд.

Раніше глава уряду Володимир Гройсман заявив, що не знає, як знизити ціни на газ для населення без негативних наслідків для економіки.

Нагадаємо, прем'єр звинуватив Укргазвидобування в зриві планів з видобутку газу, яке збільшилося всього на 0,3% за минулий рік. За даними Міненерго, за минулий рік видобуток газу зріс на 2,4%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: