США передадуть Україні ще два катери Island

Читать на русском
ША мають намір передати Україні ще два катери класу Island. Про це заявив головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті.

США мають намір передати Україні ще два катери класу Island.

Не тільки зі США: якими кораблями можуть посилитись українські прикордонникиЗа допомогою французьких патрульних катерів Україна збирається зміцнити кордони на Чорному та Азовському морях.

Про це заявив головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті на слуханнях у Палаті представників Конгресу, пише «Слово і Діло» з посиланням на Український мілітарний портал.

«Ми працювали і продовжимо працювати на морському напрямку з їхніми Військово-морськими силами. У нас хороші відносини. Зараз буде збільшене фінансування, яке ми запросили в Конгресі для передачі Києву морських засобів, перш за все двох кораблів - патрульних катерів класу Island, щоб почати поповнювати ВМС. Йдеться й про інші засоби», - заявив Скапаротті, не уточнивши, про які саме інших засобах.

Перспективи отримання ще двох катерів підтвердили джерела порталу в ВМС ЗСУ.

Також відзначимо, що американський десантний корабель-док Форт-Макгенрі (USS Fort McHenry, LSD 43) в січні 2019 року ввійшов до акваторії Чорного моря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: