У Конгресі США ухвалили серію документів проти Росії

Читать на русском
У Палаті представників Конгресу США ухвалили пакет законопроектів, які спрямовані на протидію політиці Кремля і вимагають розслідувати можливу корупцію.

У Палаті представників Конгресу США ухвалили пакет законопроектів, які спрямовані на протидію політиці Кремля і вимагають розслідувати можливу корупцію, яку пов'язують із діяльністю президента РФ Володимира Путіна.

Про це в середу, 13 березня, повідомляє «Слово і Діло».

«Фактор рідної землі»: навіщо РФ посилює війська на кордонах з УкраїноюРосія продовжує посилювати війська, що в будь-який момент можуть напасти на Україну зі сходу, півночі та півдня.

Зокрема, мова йде про законопроект KREMLIN Act, коротка назва якого є англійською абревіатурою, що закликає до «обмеження провокацій з боку Росії». Він вимагає від директора нацрозвідки США Дена Коутса підготувати три доповіді, в яких буде міститися оцінка «намірів політичного керівництва Російської Федерації».

Законопроект вимагає надати інформацію про можливі військові дії Росії, якщо вона конфліктує із членами НАТО; про її потенційну реакцію на посилення впливу США і країн НАТО в Східній Європіта на військову підтримку США їхніх партнерів і союзників, а також про слабкі місця США, якими може спробувати скористатися російська сторона.

При цьому доповіді мають бути підготовлені не пізніше 90 днів із дня набуття чинності закону. Також конгресмени більшістю голосів підтримали законопроект, який забороняє уряду Сполучених Штатів визнавати Крим російською територією.

«Політика Сполучених Штатів полягає в невизнанні суверенітету Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором і територіальними водами», - йдеться в законопроекті.

Законопроект «Про прозорість щодо Володимира Путіна» вимагає від американської розвідки представити дані про розміри доходів і майно президента Росії. Відповідно до документу протягом 180 днів із моменту набуття чинності законом, директор Національної розвідки США спільно з держсекретарем і міністром фінансів будуть зобов'язані представити доповідь про особисті статки російського президента.

Раніше палата представників США схвалила заборону на визнання Криму російським.

Також нагадаємо, в Конгресі США заявили про підтримку вступу України до НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: