США планують виділити $250 млн на військову допомогу Україні

Читать на русском
Влада США планує витратити у 2020 фінансовому році на ядерне озброєння 14 млрд долл, а на розробку систем протиракетної оборони (ПРО) ще 13,6 млрд дол.

Влада США планує витратити у 2020 фінансовому році на ядерне озброєння 14 млрд долл, а на розробку систем протиракетної оборони (ПРО) ще 13,6 млрд дол.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала на брифінгу головний фінансовий інспектор Міноборони США Елейн Маккаскер, повідомляє ТАСС у вівторок, 12 березня.

«Ми продовжуємо вкладати значні кошти в усі складові ядерної тріади. Загальна сума, закладена в бюджетний запит на ці цілі, становить $ 14 млрд, включаючи $ 3 млрд на B-21 (новий стратегічний бомбардувальник - ред.) і $ 2,2 млрд - на Columbia (проектовані атомні підводні човни - ред.)», - заявила Маккаскер, представляючи бюджетний запит Пентагону на майбутній рік.

«Нарешті, ми запитуємо $ 13,6 млрд на протиракетну оборону, у тому числі $ 9,4 млрд - на Агентство з ПРО. Важливо зазначити, що ми збільшували свої інвестиції на ПРО у 2018-2019 фінансових роках і тепер підтримуємо досягнутий рівень», - сказала представник військового відомства США.

Крім того, Пентагон планує запросити у Конгресу $ 2,6 млрд на розробку гіперзвукової зброї, $ 3,7 млрд на розвиток безпілотних й автономних систем і ще $ 927 млн - ​​на розвиток програм штучного інтелекту.

Також Сполучені Штати планують виділити в 2020 році $ 250 млн на підтримку збройних сил України, відповідна сума позначена в проекті бюджету Пентагону на 2020 рік.

Напередодні у США був оприлюднений проект бюджету на 2020 фінансовий рік. На потреби Пентагону планується виділити рекордні $ 750 млрд доларів, що на 5% більше, ніж у 2019 році.

Зокрема, президент США Дональд Трамп запропонував виділити $ 500 млн на допомогу союзникам в протистоянні «зловмисному впливу» Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: