США відправлять на Азов додаткові катери

Читать на русском
У якості технічної допомоги від США до війська було поставлено п'ять радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби 2 500 приладів нічного бачення.

До шести малих броньованих артилерійських катерів, які є у складі ВМС, в 2019 році заплановано прийняття ще одного аналогічного катера і двох десантних катерів «Кентавр».

Про це заявив заступник начальника головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України В'ячеслав Дем'яненко на брифінгу за підсумками реформування ЗСУ, передає «Слово і Діло».

Не тільки зі США: якими кораблями можуть посилитись українські прикордонникиЗа допомогою французьких патрульних катерів Україна збирається зміцнити кордони на Чорному та Азовському морях.

«Триває розробка технічного проекту ракетного катера типу Лань, оснащеного ракетним комплексом «Нептун». США передали до ВМС ЗС України два патрульних катери типу Island у рамках міжнародної допомоги у військовій сфері. Тривають заходи щодо формування комплекту військ ВМС на постійній основі для виконання завдань на узбережжі та в акваторії Азовського моря», - повідомив Дем'яненко.

Розповідаючи про реформи в армії, він зазначив, що на даний час сформовані Морське командування, Командування морської піхоти, змінюється організаційна структура бойових частин і частин забезпечення. Так, управління бригад надводних кораблів переформовані в дивізіони надводних кораблів, а дивізіони кораблів охорони та забезпечення - в дивізіони кораблів охорони рейду. Крім того, за словами спікера, сформований дивізіон і ланка судів забезпечення, які будуть виконувати виключно завдання щодо забезпечення функціонування корабельного складу.

Інформуючи про стан поставок до війська озброєння і військової техніки, представник Генштабу повідомив, що на сьогоднішній день на озброєння прийнято 16 зразків і допущено до експлуатації 32 зразка озброєння і військової техніки (ОВТ), поставлено до війська близько 8 тисяч одиниць нового або модернізованого озброєння та близько 500 тисяч одиниць боєприпасів.

«У якості технічної допомоги від США до війська було поставлено п'ять радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби 2500 приладів нічного бачення», - сказав Дем'яненко.

Крім того, керівник управління оборонного планування повідомив, що на вітчизняних підприємствах ОПК освоюється виробництво 152-мм боєприпасів, 60-120 мм мін, 30 мм зарядів для автоматичних знарядь і 30-40 мм зарядів для гранатометів.

Як раніше повідомлялося, на навчаннях в Азовському морі українські військовослужбовці відбили «атаку ворога».

Також нагадаємо, Україна і Німеччина обговорили ситуацію в Азовському морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: