Назвали найпоширеніше порушення у фінансуванні партій

Читать на русском
На сьогоднішній день 274 політичні сили подають до Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) квартальні фінансові звіти про свою діяльність.

На сьогоднішній день 274 політичні сили подають до Національного агентства щодо запобігання корупції (НАЗК) квартальні фінансові звіти про свою діяльність.

Про це голова НАЗК Олександр Мангул сказав у інтерв'ю РБК-Україна, пише «Слово і Діло».

Мангул зазначив, що в звітах є порушення і найпоширеніше з них: особа, яка робить внески на діяльність політичної партії, має податковий борг.

«Це заборонено законом», - додав він.

При цьому глава НАЗК заявив, що деякі з партій відповідально самі перевіряють наявність або відсутність податкового боргу у особи, яка робить внесок до партійної каси.

«Якщо вони встановлюють такий факт, то повертають гроші. Якщо ж такий факт встановлюємо ми, це загрожує партії штрафом за адміністративне правопорушення. Відповідний протокол направляється до суду, і він вже приймає рішення», - додав він.

При цьому Мангул констатував, «що кожен новий квартал особливо великі політичні сили допускають все менше і менше неточностей».

Раніше НАЗК почало перевірку декларацій топ-чиновників.

Нагадаємо, цього року «Слово і Діло» зробило 6 великих розслідувань, про те, як партії, що отримають фінансування з держбюджету, витрачають ці гроші. Тексти присвячені витратам Опоблоку, Батьківщини, Радикальної партії, БПП, Самопомочі та Народного фронту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: