Суд закрив адміністративне провадження на держсекретаря Мін'юсту

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав оштрафувати тимчасового держсекретаря Мін'юсту, який нібито не дотримався термінів для відповіді НАБУ.
Олена Косолаповафото: Мін'юст

Суд закрив провадження щодо притягнення до адміністративної відповідальності виконувачки обов'язків державного секретаря, керівника секретаріату держсекретаря Міністерства юстиції Олену Косолапову.

Таке рішення ухвалила суддя Шевченківського районного суду міста Києва Лідія Щебуняєва, розглянувши матеріали протоколу, складеного детективами Національного антикорупційного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Раніше суд вже повертав НАБУ вказаний протокол, оскільки в документі не вказані дата і час вчинення адміністративного правопорушення, суб'єктивна і об'єктивна сторони адміністративного правопорушення. Як відомо, детективи вважають, що Косолапова вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 185-13 КУпАП (надання НАБУ інформації на запит в порушення встановлених законом строків її надання). Як вказують у НАБУ, детектив запитом від 29 жовтня й 20 листопада 2018 року просив Мін'юст надати інформацію про два кримінальні провадження, одне з яких стосується видачі спеціального дозволу на видобуток газу в Полтавській області ТОВ «Аркона Газ-Енергія», яке журналісти пов'язують з оточенням президента України Петра Порошенка.

На судовому засіданні адвокат держсекретаря Мін'юсту вказувала, що її клієнт у визначені строки відповіла на всі запити НАБУ, крім одного, яке стосувалося іншого кримінального провадження. Вона зазначила, що ця справа на момент отримання запиту вже не розслідувалася НАБУ, а тому Косолапова не зобов'язана була на нього відповідати.

Вивчивши матеріали, суддя Щебуняева закрила адмінпроізводстве в зв'язку з відсутністю в діях Косолапова складу правопорушення. Вона також вказала, що детектив в протоколі не вказав час і дату вчинення адміністративного правопорушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: