Суд повернув НАБУ адмінпротокол на держсекретаря Мін'юсту

Читать на русском
У столичній райсуді побачили недоліки в складеному Національному бюро адміністративному протоколі на чиновника Мін'юсту.
Олена Косолапова

Суд повернув Національному антикорупційному бюро адміністративний протокол, складений на виконувачку обов'язків державного секретаря, керівника секретаріату держсекретаря Міністерства юстиції Олену Косолапову.

Таке рішення ухвалила суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олена Піхур, повідомляє «Слово і Діло».

На думку детектива, Косолапова вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 185-13 КУпАП (надання НАБУ інформації на запит в порушення встановлених законом строків її надання). Як вказують у НАБУ, детектив запитом від 29 жовтня й 20 листопада 2018 року просив Мін'юст надати інформацію про два кримінальні провадження, одне з яких стосується видачі спеціального дозволу на видобуток газу в Полтавській області ТОВ «Аркона Газ-Енергія», яке журналісти пов'язують з оточенням президента України Петра Порошенка.

Водночас держсекретар Мін'юсту надала відповідь НАБУ в порушення триденного терміну, а саме 21 та 27 листопада 2018 року. Також Косолапова не надала інформації по суті запиту від 29 жовтня, чим порушила п. 3 ч. 1 ст. 17 закону України «Про НАБУ», за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 185-13 КУпАП.

Вивчивши протокол, суддя Піхур повернула його до НАБУ, оскільки в документі не вказані дата й час вчинення адміністративного правопорушення, суб'єктивна та об'єктивна сторони адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, НАБУ отримало перші доступи в справі газової фірми «юристів Порошенка». Також суд заарештував корпоративні права цієї фірми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: