Справу екс-податківців Януковича надіслали до суду

Читать на русском
Більше тисячі томів справи екс-податківців часів президентства Віктора Януковича відправлені у Печерський суд Києва.

Більше тисячі томів справи екс-податківців часів президентства Віктора Януковича відправлені у Печерський суд Києва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ у середу, 13 березня.

Масові затримання екс-податківців: кого і за що заарештували, а кого – відпустилиОперативна ситуація з масовими затриманнями колишніх податківців: кого залишили під арештом, а кого випустили і на яких умовах? Інфографіка від «Слова і Діла».

Цій темі був присвячений спільний брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Юрія Луценка, головного військового прокурора Анатолія Матіоса і заступника голови Нацполіції - начальника департаменту захисту економіки Ігоря Купранця.

Зазначається, що розслідування тривало 9 місяців і 18 днів, справу розслідували 500 правоохоронців.

«Ми маємо 1209 томів доказів діяльності злочинної організації, яка систематично розкрадала Україну за часів Януковича», - сказав Луценко і додав, що відбулося чотири тисячі судових засідань, суд виніс дві тисячі рішень.

Генпрокурор також заявив, що за час слідства заарештували майна зловмисників на 700 млн гривень, у тому числі 10 будинків, 20 квартир і 20 земельних ділянок, 19 нежитлових приміщень, 1000 вагонів.

Водночас Матіос вважає, що вироки у цій справі ми «побачимо не скоро». Всього у справі проходять 52 підозрюваних.

Раніше повідомлялося, що колишні чиновники податкової адміністрації часів Януковича завдали Україні збитків майже на 100 млрд гривень.

Нагадаємо також, що у травні 2017 року силовики провели масштабну антикорупційну операцію в 15 областях, під час якої затримали 23 чиновники колишнього Міністерства доходів і зборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: