Військова прокуратура готується повідомити про підозру ще двом екс-податківцям

Читать на русском
У Генпрокуратури готові повідомити про підозру ще двом екс-начальникам податкової, які проходять по схемам Олександра Клименка.
Анатолій Матіосфото: УНІАН

29 травня Військова прокуратура повідомить про підозру колишньому начальнику податкової адміністрації в Києві та Київській області Олегу Низенку та колишньому голові Одеської обласної державної податкової адміністрації Олександру Чорнобаю.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє «Слово і Діло».

«У понеділок ми належним чином відправимо і оголосимо підозра через відповідну процедуру колишньому голові Одеської обласної державної податкової адміністрації пану Чорнобаю і колишньому голові податкової адміністрації міста Києва та Київської області пану Низенку», – сказав Матіос.

За його словами, у обох були проведені обшуки, в ході яких знайшли «багато цікавого».

Масові затримання екс-податківців: кого і за що заарештували, а кого – відпустилиОперативна ситуація з масовими затриманнями колишніх податківців: кого залишили під арештом, а кого випустили і на яких умовах? Інфографіка від «Слова і Діла».

«У пана Чорнобая ми знайшли унікальну річ. Зокрема, це обвинувальний висновок, який ще за старим кодексом, у 2002 році, за зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків стосовно керівника однієї з районних податкових інспекцій Макіївки, підписав тодішній прокурор Макіївки Ренат Кузьмін. Про цей обвинувальний акт ніхто не знав, його немає ні в яких обліках, однак його, як настільну книгу для себе зберігав пан Чорнобай», – заявив головний військовий прокурор.

Однак, за інформацією прокуратури, Чорнобай встиг втекти перед приходом слідчих, а Низенко вже два роки живе в Іспанії.

Нагадаємо, останньому із затриманих екс-податківців обрано запобіжний захід.

Раніше суд обрав запобіжний захід для чотирьох екс-податківців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: