ДБР розслідує можливу підготовку замахів на лідерів «Нацкорпусу»

Читать на русском
Служба безпеки України попросила ДБР відкрити виробництво в зв'язку з відповідною заявою нардепа.

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження за інформацією про можливу підготовку фізичного знищення лідерів партії «Національний корпус» і громадської організації «Національні дружини».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті відомства у середу, 13 березня.

Силові мітинги «Нацкорпусу» в Києві та Черкасах: що за цим стоїтьВ суботу представники Нацкорпусу прийшли під АП з вимогою покарати причетних до розкрадань в Укроборонпромі. Після цього представники Нацкорпусу вирушили до Черкас, де також влаштували протест.

Зазначається, що слідчі центрального апарату бюро зареєстрували провадження за інформацією про нібито підготовку одним із заступників голови СБУ знищення лідерів «Нацкорпусу і «Нацдружин.

З відповідною заявою до ДБР звернувся заступник голови СБУ, якого народний депутат на прес-конференції 11 березня звинуватив у підготовці цього злочину.

«Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за фактом готування до злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 березня в Черкасах відбулися зіткнення між активістами «Нацкорпусу» й силовиками, які охороняли мітинг за участю президента України Петра Порошенка. Тоді постраждали 22 поліцейських.

Після сутичок у «Нацкорпусі» заявили, що невідоме місцеперебування п'ятьох представників руху.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: