Невиконані обіцянки кандидатів: Вілкул вирішив не сприяти правоохоронній реформі

Читать на русском
Олександр Вілкул обіцяв сприяти правоохоронній реформу. Але своїх ініціатив не вніс, за чужі не голосував.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Наприклад, Олександр Вілкул обіцяв сприяти реформуванню правоохоронної системи. Ця обіцянка була зафіксована в передвиборчій програмі партії «Опозиційний блок», за списками якої депутат пройшов до парламенту.

У липні 2015 року Верховна Рада прийняла відразу два законопроекти щодо реформи правоохоронних органів: «Про органи внутрішніх справ» (згодом був ветований президентом) і «Про Національну поліції». Останній встановив правові основи організації та діяльності Нацполіції, статус поліцейських, а також порядок проходження служби. Національна поліція визначена як центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання громадського порядку. Але Вілкул утримався під час голосування за обидва законопроекти.

Крім того, Вілкул був відсутній під час прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування і ознак приналежності до Національної поліції України», не голосував за законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ» і «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України».

При цьому своїх законопроектів щодо реформування системи правоохоронних органів кандидат в президенти не запропонував.

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Ольга Богомолець обіцяла підтримувати законопроекти про телемедицину, але зробила це тільки на словах.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: