Дубневичі намагалися зняти арешт із рахунків своєї фірми

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з банківських рахунків однієї з фірм нардепів, якій належить Новороздільська ТЕЦ.

Суд залишив арештованими грошові кошти на банківських рахунках власників Новороздільської ТЕЦ фірми «Енергія-Новий Розділ», директора якої підозрюють у розкраданні природного газу НАК «Нафтогаз Українии» на понад 1,4 млрд грн.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатам розгляду клопотання власників, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат у клопотанні вказувала, що наразі відсутня необхідність в накладенні арешту на грошові кошти фірми «Енергія - Новий Розділ», оскільки ПП «Грант Енерго М» є управителем не компанії, а лише частини його майна (Новороздільської ТЕЦ). Також, вона стверджувала, що висновок експертизи КНДІСЕ не підтверджує розміру шкоди, нанесеної НАК «Нафтогаз України», оскільки до проведення експертизи було залучено спеціаліста, який брав участь у проведенні ревізії, матеріали якої використовуються у цьому кримінальному провадженні.

Також, на думку адвоката, арешт грошових коштів позбавляє фірму здійснювати законну підприємницьку діяльність, а тому просила клопотання задовольнити. Своєю чергою детектив НАБУ і прокурор САП заперечували проти задоволення клопотання.

Вивчивши матеріали, суддя Букіна відмовила в знятті арешту. Вона встановила, що у вказаному провадженні «Нафтогаз України» є потерпілою стороною, а сама компанія заявила цивільний позов про відшкодування заподіяної майнової шкоди.

Нагадаємо, суд заарештував рахунки і другої фірми братів Дубневичів «Енергія-Новояворівськ». Також суд залишив арештованою Новороздільську ТЕЦ. Раніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, що НАБУ веде слідство щодо нардепів у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: