НАБУ програло апеляцію на скасування перевірки фірми Дубневичів

Читать на русском
Апеляційний адмінсуд відмовив Національному бюро в скарзі на скасування документальної перевірки однієї з фірм братів Дубневичів.

Суд відмовив Національному антикорупційному бюро в апеляції на рішення про скасування документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ «Корпорація КРТ», кінцевими бенефіціарами якої є народні депутати-брати Богдан і Ярослав Дубневичі.

Таке рішення ухвалив Восьмий апеляційний адміністративний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо 14 грудня 2017 року за клопотанням НАБУ була призначила документальна позапланова невиїзна перевірка ТОВ «Корпорація КРТ» з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства при здійсненні фінансово-господарських операцій з низкою компаній. Зазначена перевірка була ініційована в рамках так званої «газової справи Дубневичів». У зв'язку з цим фірма Дубневичів звернулася з позовом до Львівського окружного адміністративного суду, в якому просила визнати протиправним і скасувати наказ про проведення цієї перевірки Державної фіскальною службою. Суд позов задовольнив повністю.

Після чого, ДФС і НАБУ подали апеляцію на це рішення. Фіскали і НАБУ в своїх скаргах стверджували, що рішення суду про призначення перевірки на момент її оскарження (Київський апеляційний суд 16 жовтня 2018 року скасував це рішення) вже набув чинності, а наказ про її проведення втратив чинність у зв'язку із закінченням строків. Також там додали, що указ про призначення перевірки було винесено законно, оскільки рішення суду першої інстанції обов'язкове до виконання.

Вислухавши доводи скаржників, Восьмий апеляційний адмінсуд їм відмовив. Суд вказав, що перша інстанція обґрунтовано і законно винесла рішення про задоволення позову.

Нагадаємо, суд скасував позапланову перевірку фірми Дубневичів. Раніше НАБУ почало розслідувати можливе ухилення від сплати податків фірмами Дубневичів. У цій справі призначили експертизу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: