Суд заарештував рахунки фірми братів Дубневичів

Читать на русском
Столичний райсуд заарештував рахунки однієї з фірм, яка належить братам-парламентаріям Богдану та Ярославу Дубневичам.
Богдан і Ярослав Дубневичі

Суд наклав арешт на банківські рахунки ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ», кінцевими бенефіціарами якого є брати-народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні про арешт рахунків фірми детектив вказував, що колишнього директора ТОВ «Енергія-Новояворівськ» Олександра Олексюка підозрюють у легалізації доходів. За версією слідства, Олексюк у складі організованої групи забезпечив заволодіння ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» 128,19 млн куб. м природного газу, який належав НАК «Нафтогаз України». Таким чином, підозрюваний заподіяв шкоди «Нафтогазу України» на суму 623,74 млн грн, що за своєю правовою природою є розміром неправомірної вигоди, отриманої ТОВ «Енергія-Новояворівськ» протягом 2013-2015 років.

Надалі, шляхом приховування незаконного походження цього газу, Олексюк діючи в складі вищезгаданої організованої групи, використовував вказаний природний газ на Новояворівській ТЕЦ для виробництва електричної енергії та реалізував її в 2013-2015 роках ДП «Енергоринок». Таким чином, фірма отримала протягом 2013-2015 років незаконний дохід у розмірі 885,17 млн ​​грн без ПДВ.

Ярослав ДубневичНародний депутат України

Також детектив вказував, що управителем активів ТОВ «Енергія-Новояворівськ», у тому числі Новояворівської ТЕЦ, наразі є компанія «Гарант Енерго М». За інформацією НАБУ, управитель отримав ліцензії на право виробництва теплової та електричної енергії, а також відкрив у банку аналогічні рахунки зі спеціальним режимом використання та забезпечив механізм надходження коштів від споживачів теплової енергії для подальшого розрахунку за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України». Таким чином, детектив вважає, що арешт рахунків «Енергія-Новояворівськ» є достатнім і необхідним заходом.

Вислухавши доводи детектив, суд наклав арешт на рахунки «Енергія-Новояворівськ» в Ощадбанку, Укргазбанку, Індустріалбанку, Укрбудінвестбанк, ПриватБанку, а також банках «Фінансова ініціатива» та «Український капітал».

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «газової справи Дубневичів». Також детективи розслідують можливе ухилення від сплати податків фірмами цих нардепів. У зазначеному провадженні суд призначив експертизу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: