Маас назвав одну з причин виходу РФ і США з ракетного договору

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас назвав одну з причин виходу Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки з договору про ракети середньої та малої дальності.

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас назвав одну з причин виходу Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки з договору про ракети середньої та малої дальності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Tagesspiegel am Sonntag.

Путін вивів РФ із ракетного договору. Наскільки це небезпечно?Путін підписав указ про призупинення Російською Федерацією виконання Договору між СРСР і США про ліквідацію їх ракет середньої дальності й меншої дальності.

За словами Мааса, однією з причин виходу Росії та США з ракетного договору є відсутність Китаю в будь-яких угодах щодо роззброєння чи контролю над озброєнням.

«У Китаю свобода дій, озброюватимуться і інші країни - Північна Корея, Пакистан, Індія», - наголосив він.

Глава німецького зовнішньополітичного відомства вважає, що Китай повинен брати участь в угодах, які стосуються озброєння.

«Якщо Пекін відмовляється від контролю, то це не повинно означати кінець дискусії. Китай повинен зайняти місце за столом переговорів. Ми повинні здійснювати тиск», - наголосив Маас.

Нагадаємо, раніше президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про призупинення ракетного договору. Указ набирає чинності з дня його підписання - 4 березня.

Крім того, на початку лютого на сайті Державного департаменту США було опубліковано офіційну заяву про намір США вийти з договору про ракети.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс не має наміру втягуватися у нову гонку озброєнь і розміщувати нові ядерні ракети в ЄС у відповідь на порушення РФ ракетного договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: