Клімкін відреагував на вихід США з ракетного договору

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення США про вихід із договору між СРСР та США про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності є обґрунтованим.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що рішення США про вихід із договору між СРСР та США про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності є обґрунтованим.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Павла Клімкіна.

Путін вивів РФ із ракетного договору. Наскільки це небезпечно?Путін підписав указ про призупинення Російською Федерацією виконання Договору між СРСР і США про ліквідацію їх ракет середньої дальності й меншої дальності.

За його словами, Україна неухильно дотримувалася положень договору, брала активну участь в засіданнях спільної контрольної комісії, яка скликалася США після тринадцятирічного перерви в 2016 та 2017 років роках у зв'язку з системними порушенням РФ його положень.

«Тому я вважаю рішення США про вихід з договору між СРСР і США про ліквідацію їхніх ракет середньої дальності і меншої дальності (ДРСМД) абсолютно виправданим, обгрунтованим і таким, що відповідає сьогоднішньому стану безпекової ситуації як на Європейському континенті, так і в світі в цілому», - заявив він.

Він повідомив, що стурбованість викликає те, що на окупованій території України в АРК був зафіксований ракетний комплекс під час військових навчань.

«Ми спільно із США заявили, що розробка і випробування Росією балістичної ракети РС-26 «Рубіж» на дальність близько 2200 км, а також розширення бойових можливостей оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М» суперечить договору», - додав Клімкін.

Раніше Клімкін заявив, що Чорне море стане для Росії «Бермудським трикутником».

Також нагадаємо, Клімкін розповів про нові інструменти впливу на Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: