Трамп назвав терміни повного виходу США з ракетного договору

Читать на русском
У Державному департаменті США заявили про намір дотримуватися ДРСМД з Росією в першій половині 2019 року.

США мають намір дотримуватися умов договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) протягом півроку.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила представник Держдепартаменту Ванесса Аскер, передає Интерфакс у понеділок, 4 лютого.

Трамп хоче новий договір про ракетиПрезидент США заявив про бажання зібрати всіх у великій і красивій кімнаті й укласти новий договір.

З її слів, Вашингтон усе ще зв'язаний умовами договору, незважаючи на те, що з 2 лютого призупинив свою участь у ньому.

«При цьому ми продовжимо вивчення можливих заходів у відповідь на порушення Росією договору. Ймовірно, це дасть РФ додатковий стимул для того, щоб переглянути її думку щодо припинення дії ДРСМД», - зазначила представник Держдепу.

Вона розповіла, що Конгрес планує виділити 48 млн доларів на розробку нових систем озброєнь і ракет середньої дальності. Аскер також заявила про незгоду США з позицією РФ про те, що американські важкі безпілотники порушують згаданий договір.

«Договір дозволяє використання і тестування ракет-мішеней за умови дотримання певних параметрів. Ми цих параметрів суворо дотримуємося», - заявила чиновниця Держдепу.

Нагадаємо, минулого тижня США повідомили Росію про початок виходу з договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Росія у відповідь на рішення США за договором також призупинила участь у ньому. Також Москва звинуватила Вашингтон в порушенні низки угод щодо озброєнь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: