Порошенко підписав указ про звільнення строковиків

Читать на русском
У 2018 році звільнення військовослужбовців строкової служби та набір призовників відбуватиметься двічі - навесні і восени.

Президент України Петро Порошенко в четвер, 15 лютого, підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Хто з офіцерів запасу потрапляє під призов, а хто має право на відтермінування?30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу в Збройні Сили України: «Слово і Діло» розбиралося, хто підпадає під призов і які умови проходження служби.

Також Порошенко встановив терміни проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу в 2018 році.

Відповідно до указу, звільнення здійснюватимуться в два етапи: перший етап у квітні - травні, а другий у жовтні - листопаді 2018 року.

У ці ж терміни проводитиметься призов нових строковиків.

Відповідний указ президента України оприлюднено в четвер на сайті глави Української держави.

Раніше в Генштабі розповіли, що перший місяць осіннього призову-2017 комісії виконали 70% плану.

Як відомо, 30 травня президент Петро Порошенко підписав указ про призов так званих «піджаків» - громадян, які пройшли підготовку за програмою офіцерів запасу, але не служили в армії. Кількість офіцерів, які вирішили укласти контракт і відправитися в зону АТО - закрита інформація.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: