ОБСЄ засудила напад на журналістів «Схем»

Читать на русском
Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив напад на журналістів програми Схеми і закликав розслідувати цей інцидент.

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив напад на журналістів програми «Схеми» і закликав розслідувати цей інцидент.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Свобода слова в Україні: в чому головна проблема?Головред Страни попросив політичного притулку в Австрії через політичні переслідування в Україні. Обшуки в редакціях, блокада телеканалів – події, які мають місце в Україні. Яка ситуація в Україні зі свободою слова, міркували фахівці.

Дезір заявив, що насильство проти журналістів неприйнятне, йому необхідно протидіяти «усією силою закону».

«Я засуджую вчорашній напад на співробітників програми «Схеми» Радіо «Свобода», які займалися журналістськими розслідуваннями в Київській області і закликаю владу в Україні невідкладно розслідувати цей інцидент», - написав він.

Нагадаємо, в селищі Чабани Київської області 6 березня під час зйомок напали на журналістку Катерину Каплюк і оператора Борис Троценко, які працюють у програмі «Схеми: корупція в деталях». Серед тих, хто перешкоджав зйомці, були двоє заступників Чабанівської селищної голови Олександра Киризлиєва. Зокрема, серед нападників були Володимир Чуприна - заступник з питань роботи житлово-комунального господарства, Юрій Бондар - заступник з питань робіт виконавчих органів.

Раніше в НСЖУ розповіли про напади на журналістів з початку року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: