СБУ попередила спробу спецслужб РФ заблокувати держреєстр виборців

Читать на русском

СБУ затримала жителя Дніпра, який створив і адміністрував групу в забороненій російській соцмережі. Чоловіка підозрюють у підготовці диверсій з пошкодженням мережі зв'язку, що забезпечує проведення виборів президента.

Про це йдеться в повідомленні відомства у Facebook у вівторок, 26 лютого, пише «Слово і Діло».

Стверджується, що затриманий розповсюджував в соцмережі фейкові новини та інші деструктивні матеріали, серед яких були публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України. «Крім нього, до адміністрування групи причетні жителі Російської Федерації, а кількість її учасників було штучно збільшено для створення ілюзії масштабного опору державній системі», - йдеться в повідомленні.

СБУ заблокувала втручання спецслужб РФ у виборчий процесУ Сумській області Служба безпеки України блокувала чергову спробу втручання спецслужб Росії у виборчий процес під час виборів-2019.

У СБУ також встановили, що інтернет-провокатор, який є співробітником підрядної організації в телеком-галузі, також вів електронну переписку із жителем Росії. Той у свою чергу цікавився і збирав дані про мережі стратегічно важливих операторів зв'язку, місцезнаходження телекомунікаційних вузлів і час, необхідний на відновлення їх після ушкоджень.

«За задумом спецслужб РФ, масові пошкодження кабельних ліній і устаткування певних операторів зв'язку приведуть до порушення стійкого функціонування підрозділів ведення Державного реєстру виборців, а також заблокують роботу окремих ланок Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори», яка зараз розгортається», - йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, минулого тижня СБУ заявила про викриття «виборчої піраміди», організованої нардепом від Батьківщини Русланом Богданом. Парламентарій всі звинувачення заперечує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: