В Україні готують нові вимоги до якості інтернету

Читать на русском
Нацкомісія погодила проект наказу адміністрації держспецзв’язку про затвердження вимог щодо рівня якості послуг із передачі даних і доступу до інтернету.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, погодила проект наказу адміністрації Держспецзв’язку «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг із передачі даних і доступу до інтернету» із пропозиціями та зауваженнями.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє НКРЗІ.

Україна в рейтингах: дороги покращились, а інтернет працює повільнішеУкраїна поліпшила свої позиції в декількох рейтингах за якістю інфраструктури й уперше увійшла до рейтингу найпотужніших націй світу.

«Наразі в країнах Європейського Союзу використовується стандарт Технічного комітету Європейського інституту стандартизації в галузі телекомунікацій ETSI 202 057 та рекомендації Міжнародного союзу електрозв’язку ITU Y.1540, ITU Y.1541, ITU Y.1545, які визначають перелік параметрів якості послуг доступу до Інтернету, встановлюють методи їх вимірювання та оцінювання. Зазначений стандарт є гармонізованим в Україні як ДСТУ ETSI EG 202 057. Крім того, у висновках та рекомендаціях звіту СЕРТ від 2013 року ECC REPORT 195 «Minimum Set of Quality of Service Parameters and Measurement Methods for Retail Internet Access Services» (розділ 10) зазначено, що мінімальні установки параметрів якості послуг мають бути використані та гармонізовані країнами CEPT», — йдеться у повідомленні.

29 січня 2019 на засіданні НКРЗІ розглянула Проект наказу Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України «Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг із передачі даних і доступу до Інтернету» та внесла свої пропозиції.

Зокрема, доповнити Наказ вимогами до показників, які характеризують повноцінність надання послуг: швидкості передавання та приймання даних; час затримки між пакетами; варіація затримки (джиттер) та втрати пакетів.

Раніше глава кіберполіції розповів, як хакери РФ будуть зривати вибори.

Також експерти розповіли «Слово і Діло», що маніпуляції з соціологією були і залишаються дієвими методами «коригування» наших електоральних симпатій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: