У Києві затримали інтернет-агітатора російських спецслужб

Читать на русском
У Києві співробітники СБУ спільно з прокуратурою Криму затримали інтернет-агітатора, який нібито діяв за вказівкою російських спецслужб.

У Києві співробітники СБУ спільно з прокуратурою Криму затримали інтернет-агітатора, який нібито діяв за вказівкою російських спецслужб.

Про це повідомили в прес-центр СБУ в середу, 7 листопада, пише «Слово і Діло».

За даними спецслужби, чоловік у 2015 році створив антиукраїнський канал на одному з популярних місць для розміщення відеофайлів. Там, за вказівкою нібито представників російських організацій, підконтрольних спецслужбам РФ, розміщував антиукраїнський контент для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в нашій країні.

«Чоловік щомісяця виїжджав до РФ, де проводив зустрічі, отримував інструкції від кураторів і «гонорари» за виконану роботу та створення нових антиукраїнських інформаційних проектів», – повідомили в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили докази його злочинів. Зокрема, цифрове електронне обладнання та чернетки із записами сценаріїв провокаційних інформаційних відеороликів.

«Для уникнення відповідальності за антиукраїнську діяльність зловмисник планував переїхати на територію РФ, де за допомогою кураторів уже облаштував студію», – додали в СБУ.

Затриманому оголосили про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше СБУ прийшла з обшуками до приміщення Ірени Кільчицької.

Також нагадаємо, СБУ спіймала на хабарі керівника львівського університету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: