Генштаб оцінив розвиток армії за п'ять років

Читать на русском
Так, було сформовано 29 нових бойових бригад і полків, оновлено окремий рід військ - Десантно-штурмові війська, створено окремий рід сил - Сили спеціальних операцій.

За п'ять років в Україні сформовано 29 нових бойових бригад і полків.

Про це у вівторок, 19 лютого, заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Бессараб під час спеціального засідання Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

Проїдання чи розвиток: скільки грошей отримає армія в 2019 роціБюджет Міноборони за останні три роки, як правило, становив близько половини всіх оборонних витрат держави, які в 2019 році можуть досягти 200 мільярдів.

За його словами, в ЗСУ проведено реформування системи військового управління, бойової підготовки та всебічного забезпечення, які поступово стають сумісними із армією НАТО.

Так, було сформовано 29 нових бойових бригад і полків, оновлено окремий рід військ - Десантно-штурмові війська, створено окремий рід сил - Сили спеціальних операцій.

Крім того, була реформована система територіальної оборони України та створено оперативний резерв, до якого зараховані майже 200 тис. резервістів, які мають досвід виконання завдань у зоні бойових дій.

Бессараб також заявив, що українська армія влітку 2014 року звільнила на Донбасі понад 200 населених пунктів, що становить 70% від окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Раніше начальник Генштабу Віктор Муженко розповів про підсумки воєнного стану.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко озвучив нові дані про втрати військових на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: