НАБУ вивчить рахунки компаній, які отримували позику від депутата Полтавської облради

Читать на русском
Антикорупційне бюро вивчить банківську документацію щодо двох компаній, які фігурують у справі про брехню в декларації політика з Полтави.
Юрій Лебединфото: «Слово і Діло»

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації депутатом Полтавської обласної ради Юрієм Лебединим детективи НАБУ отримали доступ до інформації за банківськими рахунками двох компаній.

Про це йдеться в рішеннях Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив надати тимчасовий доступ до документів Райффайзен Банку Аваль за банківськими рахунками ТОВ «Востокстройгаз» і компанії «Фармко», а саме: заяв про відкриття рахунків; договорів про відкриття та обслуговування рахунків з усіма додатками, змінами й доповненнями; карток зі зразками підписів і відбитків печаток; документів, які подавалися для відкриття рахунку; повідомлень про відкриття рахунку; інформації щодо IP-адрес, із яких відбувалося управління зазначеним розрахунковим рахунком; документів, пов'язаних із розпорядженням коштами на рахунку; заяв на видачу готівки; банківських виписок за рахунками з моменту відкриття рахунків до 1 січня 2018 року з можливістю вилучення копій перелічених документів, у тому числі в електронному вигляді.

У Бюро відзначили, що між зазначеними фірмам і Лебедином були укладені договори про поворотною фінансовою допомогою. Так, депутат перерахував «Востокстройгазу» 36,5 млн грн, а компанії «Фармко» – 10 млн грн. У другому випадку зборами учасників компанії заборгованість перед політиком була передана на баланс ТОВ «НС Фармко». Зазначену фіндопомогу депутат не зазначив у декларації.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до одного рахунку депутата Полтавської облради, а згодом – до ще одного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: