НАБУ отримало доступ до документів «Спецтехноекспорту» щодо контракту з Індією

Читать на русском
Працівникам Антикорупційного бюро дозволили вивчити документи дочірнього підприємства Укрспецекспорту, ​​які стосуються контракту з Індією.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом можливого заволодіння 2,6 мільйона доларів чиновниками державного підприємства «Спецтехноекспорт» отримало тимчасовий доступ до документів підприємства щодо контракту з Міністерством оборони Індії.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад місяць тому за результатами розгляду клопотання працівника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ вважає, що укладена в 2015 році «Спецтехноекспортом» угода з іноземною компанією Global Marketing SPLTD фактично не була виконана. Предметом цієї угоди було надання Global Marketing SPLTD «Спецтехноекспорту» послуг, пов'язаних із виконанням контракту для Міністерства оборони Індії (штабу Військово-повітряних сил). Однак детективи встановили, що фактично умови договору виконані не були, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,6 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ.

У НАБУ просили суд надати тимчасовий доступ до речей і документів «Спецтехноекспорту», ​​які містять інформацію про підписання та виконання документів, укладених протягом 2009-2018 років з урядом Індії, в тому числі в особі Міністерства оборони Індії та штабу ВПС, а також із наступними суб'єктами господарювання: компанією Global Marketing FZE, компанією Global Marketing SP LTD, компанією Global Consultants & Services SA Limited та іншими. Суддя задовольнив клопотання.

Згодом адвокат, що діє в інтересах «Спецтехноекспорту», ​​подав заяву до суду про роз'яснення зазначеного рішення про тимчасовий доступ. Однак суддя відмовив у задоволенні й зазначив, що резолютивна частина постанови викладена чітко й зрозуміло, а тому відсутні підстави для її роз'яснення.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Южно-Української АЕС.

Раніше стало відомо, що Бюро перевіряє депутата Чернігівської облради за фактами брехні в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: