НАБУ направило до Індії запит про міжнародну допомогу у справі «Спецтехноекспорту»

Читать на русском

В Антикорупційному бюро через індійське посольство в Україні передали запит про міжнародну правову допомогу.

Детективи НАБУ направили уряду Індії запит про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні про можливе заволодіння 2,6 мільйона доларів чиновниками державного підприємства «Спецтехноекспорт» з укладеного з Міністерством оборони Індії контракту.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли поінформовані джерела.

Як відомо, детективи НАБУ встановили, що чиновники «Спецтехноекспорту» могли заволодіти $2,6 млн. Використовуючи контракт з іноземною компанією Global Marketing SPLTD, який фактично не був виконаний. Предметом цього контракту було надання Global Marketing SPLTD «Спецтехноекспорту» послуг, пов'язаних із виконанням контракту для Міністерства оборони Індії (штабу Військово-повітряних сил). Однак детективи встановили, що фактично умови договору виконані не були, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою було підписано акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,6 млн на рахунок Global Marketing SPLTD в банку Noor Islamic Bank в ОАЕ.

У зв'язку з цим, детективи направили Міністерству внутрішніх справ Індії через індійське посольство в Україні запит про міжнародну допомогу. У ньому Бюро просило надати інформацію про роль Global Marketing SPLTD при укладанні контракту з «Спецтехноекспортом». Швидше за все, мова йде про контракт на поставку запчастин для літака АН-32.

Індійські журналісти оприлюднили лише частину зазначеного запиту НАБУ. На їхню думку, до корупційній схеми можуть бути причетні й індійські чиновники. Однак у міністерстві оборони Індії спростували такі звинувачення і підкреслили, що в НАБУ хотіли лише отримати відповіді про роль Global Marketing SPLTD в укладеному контракті з «Спецтехноекспортом». Як повідомляється, вказаний запит переданий до Міністерства внутрішніх справ Індії та МЗС.

«Міноборони чи ВПС Індії не мали жодних стосунків і ні підписували жодних угод з Global Marketing SPLTD, таких угод не було. ВПС Індії також підтвердили, що Global Marketing SPLTD не брала участі в жодній з нарад, проведених із метою доопрацювання контракту від 26 листопада 2014 року з «Спецтехноекспортом», – зазначили в індійському Міноборони.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів «Спецтехноекспорту» щодо контракту з Індією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: