Вибори-2019: як боротимуться за електорат та що ключове для Зеленського

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Розрив між Зеленським, Порошенком і Тимошенко мізерний. Зараз ми перебуваємо на фінальній стадії електоральної війни.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник.

«Викид компроматів, арешти, якісь дивні дії ЦВК – все це можливо у виборчий період. «Ядерну зброю» сторони почнуть застосовувати, напевно, із середини березня. Ймовірно, в останні два тижні викладуть на стіл уже всі карти – найбільш брудний компромат, застосовуватимуть усі інструменти, які є в руках», – зазначив Бортник.

На сьогодні ми перебуваємо на фінальній стадії української електоральної війни, підкреслив він.

На його думку, лідер президентського рейтингу поки що веде контркампанію, намагається застосувати маркетингові інструменти.

«З урахуванням величезного антирейтингу влади та опозиції, з урахуванням величезного антирейтингу політичної системи та людина, яка нібито стоїть осторонь і демонструє готовність щось змінити, тактично виграє. Тому наразі його шанси на перемогу найвищі», – констатував політолог.

Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки приховує Юлія ТимошенкоЛідерка «Батьківщини» провалила зобов’язання визнати Росію країною-агресором, ухвалити законопроекти про прозорість фінансування партій та підтримку бійців АТО.

Однак на фінальному етапі цього процесу результат мало отримати, додав він.

«Мало бути популярним. Цей результат необхідно захищати з використанням політичних інструментів – силовиків, структур у регіонах. Чи зможе на фінальному етапі Зеленський переключитися? Чи зможе переключитися від своїх маркетингових технологій, формування бренду? Чи під силу йому перейти з піар-кампанії в політичну? З цим у нього можуть бути труднощі», – пояснив експерт.

За його словами, зараз Зеленський, Порошенко й Тимошенко ще розігрують третього зайвого.

«Розрив мізерний. Хтось із них трьох стане президентом», – резюмував Руслан Бортник.

«Слово і Діло» зібрало передвиборчі обіцянки з програм Зеленського, Тимошенко та Порошенка. Дізнатися, кому яка обіцянка належить, ви зможете, пройшовши тест.

У нашій рубриці «Вибори» можна знайти кожного кандидата, подивитися його декларацію на інфографіці, біографію та програму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: