Російські силовики озвучили офіційну причину затримання Климента

Читать на русском
На затримання вже відреагувала український омбудсмен Людмила Денісова, яка повідомила, котра намагається зв'язатися з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою.

Затриманого в окупованому Криму архієпископа Кримської єпархії автокефальної Православної церкви України (ПЦУ) Климента затримали нібито через крадіжку в церкві.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, пише «Слово і Діло».

«Як мені сказали в черговій частині, був дзвінок із повідомленням, що в Сімферополі в церкві на вулиці Севастопольській щось вкрали. Тобто, хтось нібито подзвонив, що в моїй церкві крадіжка. І тому вони мене затримали на автовокзалі, зняли вже з автобуса. Це все брехня. Так як про те, хто я, вони дізналися, тільки коли привезли до райвідділку. І через 30 хвилин вони придумали таку версію», - розповів архіепіском представникам центру.

На затримання вже відреагувала український омбудсмен Людмила Денісова, яка повідомила, що намагається зв'язатися з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою.

«Подзвонила Москальковій, поки вона не на зв'язку. Написала їй повідомлення! Буду намагатися з нею зв'язатися. Працюємо». - заявила вона.

Нагадуємо, архієпископа ПЦУ Климента затримали на автовокзалі в Сімферополі. Він планував відвідати судовий розгляд справи заарештованого в Росії громадянина України Павла Гриба в Ростові-на-Дону і зустрітися з ним у СІЗО.

Раніше архієпископ Климент озвучив позицію Московської церкви щодо Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: