У Криму окупанти затримали архієпископа ПЦУ Климента

Читать на русском
За останніми даними, архієпископа не довезли до Київського райвідділу, а відразу відправили в центральний райвідділ поліції, який знаходиться на вул. Футболістів, 20.

Окупанти в анексованому Криму затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.

Про це розповів на своїй сторінці в Facebook кримський активіст, директор «Національного газетно-журнального видавництва» Андрій Щекун, пише «Слово і Діло».

«Архієпископа Климента затримали і везуть в Київській райвідділ поліції міста Сімферополя. Сьогодні він повинен був виїхати на зустріч з українським полоненим Павлом Грибом в Ростов-на Дону», – зазначив він.

За останніми даними, архієпископа не довезли до Київського райвідділу, а відразу відправили в центральний райвідділ поліції, який знаходиться на вул. Футболістів, 20.

За словами Щекуна, архієпископа схопили в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя (вулиця Київська, 4), звідки він планував виїхати.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

Активіст попросив максимального поширення цієї інформації та допомоги. Він також пояснив, що цю інформацію йому надав особисто владика. За що саме схопили архієпископа, не уточнюється.

У коментарях запропонували проінформувати про це уповноваженого з прав людини та Службу безпеки України. Щекун уточнив, що це вже зроблено. Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз відповів, що вже займається цією справою.

У прес-службі Православної церкви України підтвердили затримання архієпископа Климента.

«3 березня 2019 днем архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (Кущ) був затриманий російської поліцією на автовокзалі Сімферополя», – йдеться в повідомленні.

Ще в грудні 2018-го архієпископ остерігався, що після отримання Україною Томосу підконтрольна Росії «влада» Криму може почати мститись церкві Київського патріархату.

Як відомо, глава УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського.

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: