У мережі обговорюють виступ Зеленського в ефірі ток-шоу

Читать на русском

Володимир Зеленський уперше взяв участь у політичному ток-шоу як кандидат у президенти України.
Слово і Діло

Кандидат у президенти Володимир Зеленський вчора, 28 березня, скайп-зв'язком підключився до ефіру політичного ток-шоу «Право на владу». Це був перший його такий виступ як політика.

В ефірі Зеленський заявив, що стара влада не є конкурентом для його команди: «У моїй команді люди, які не були у владі, ми не розбираємося в схемах, дерибанах, але ми будуємо країну мрії, й ми це зробимо». Він також заявив, що його шокувало журналістське розслідування про корупцію в оборонному секторі. Щодо війни на Донбасі Зеленський знову повторив свою тезу про те, що світ може бути досягнутий тільки шляхом переговорів, в тому числі й із Росією.

Наприкінці виступу ведуча програми Наталія Мосейчук запитала Зеленського, чи збирається він ще брати участь у таких програмах, на що кандидат відповів: «Зуб даю».

Що думають про виступ Зеленського в соціальних мережах, розбиралося «Слово і Діло».

«Наша стара зірочка Юлія не надто любить формат дебатів і персональних відеоінтерв'ю з нелояльними журналістами. У ньому складно гіпнотизувати публіку й можуть запитати про Медведчука, доведеться відразу прощатися. Тепер у нас нова зірочка. Яка боїться публічного спілкування взагалі. Щоб ніхто не здогадався, що в найбільш незалежного кандидата, найвеселішого й найбільш винахідливого, без заздалегідь заготовленого сценарію здатність зв'язувати слова в реченні – на рівні в пів-януковича», – написав Віктор Трегубов.

«Фактично Зеленський був із народом і як мільйони глядачів поза чистенької вилизаної студії. Звідси і вулично-народне «зуб даю» як ототожнення не з тим віджилим політсміттям, а з людьми, які навіть опівночі змушені працювати, щоб прогодувати сім'ю. Вкотре кажу: команда Зеленського – найбільш креативна з усіх. І якщо вона переможе, не здивуюся. Тому що це рідкісна для України ситуація, де працюють ще професіонали», – вважає Віктор Лещук.

«Як таке можливо, що людина, яка все своє життя виступала на сцені, не вміє говорити? Причому, навіть не дискутувати із серйозними опонентами на гострі теми, а просто говорити елементарні речі, на кшталт май нейм із Вова, ай хейт коррапшн. Чому для того, щоб Зеленський не виглядав програшно навіть на тлі штатних приватовських клоунів, його потрібно запихати в скайп і давати ультракороткий таймінг, щоб він, не дай бог, зайвого не бовкнув? Ось у мене чисто професійний інтерес: як можна 20 років бути в професії й не оволодіти нею хоча б на рівні сільського тамади?», – написав Сергій Марченко.

«Ви ж забуваєте, що скетчі готують десятки, а то й сотні людей. Десятки райтерів сидять і пишуть сценарії, тому на сцені Зеленський має справу із ситуацією, де вона підконтрольна спочатку і їм самим, і його ж командою сформована. В публічному полі ж він виходить, не маючи необхідних знань і досвіду, при цьому стикаючись із профі, які легко ловлять його на нестиковках, а взяти масштабом і повнотою картинки він ще не може, тому що в нього її ще просто немає», – написав Юрій Романенко.

«Не бачила програму із Зеленським, але всі обговорюють, що він сказав «зуб даю». Ось і добре, що сказав. Якщо чесно, набридло спілкуватися з нашими політиками, які від американських чи європейських відрізняються не лише електронними деклараціями, а й особливою лексикою. Я її називаю «людина-прес-реліз». Розслабтеся, друзі. «Зуб даю» – нормальна людська розмова», – вважає Наталія Влащенко.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, якби президентські вибори в Україні відбувалися в середині лютого, найвищі шанси вийти до другого туру мали б Володимир Зеленський, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: