У РФ відповіли на плани США щодо нових санкцій

Читать на русском
Нові можливі обмежувальні заходи США спрямовані проти російських банків, держборгу, інвестицій у нафтогазодобування і кораблебудування.

У Кремлі назвали додатковим ударом у відносинах з США можливе запровадження нових санкцій.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 28 лютого, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

Україна потрапила в ТОП-3 країн, які шкодять РФ. Що змінили санкції?Україна увійшла в топ-3 країн за розміром завданого Росії збитку. Мінекономіки РФ оцінило нанесений Україною збиток в $775 млн. На першому місці - ЄС, на другому - США.

Він зазначив, що документ поки представлений не в остаточній редакції, проте в Кремлі його уважно вивчають.

«Безумовно, це дуже серйозний матеріал, який, у разі реалізації цього законопроекту, стане додатковим ударом по двостороннім російсько-американським відносинам», - сказав він.

У той же час Пєсков підкреслив, що російська економіка в значній мірі пристосувалася як до вже існуючих санкцій, так і до можливого їх посилення.

«Усі заходи для хеджування ризиків від подальших непередбачуваних, недружніх дій з боку США були свідомо прийняті нашим урядом. Усі превентивні заходи вже реалізовані, тому якихось побоювань щодо стійкості банківської системи бути не повинно», - сказав представник Кремля.

Як повідомлялося, на сайті Конгресу США 27 лютого з'явився оновлений законопроект, що передбачає введення додаткових санкцій проти Росії. Нові обмежувальні заходи спрямовані проти російських банків, держборгу, інвестицій у нафтогазодобування і кораблебудування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: