Всі країни-члени ЄС підтримали «азовський пакет» санкцій – Порошенко

Читать на русском
До так званого азовського пакету санкцій проти Російської Федерації приєдналися 28 країн-членів Європейського Союзу.

До так званого азовського пакету санкцій проти Російської Федерації приєдналися 28 країн-членів Європейського Союзу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з громадськістю щодо процесу звільнення українських моряків, трансляцію вів «112 Україна».

Порошенко подякував Туску за «азовський пакет» санкційПрезидент України Петро Порошенко подякував президенту Європейської Ради Дональду Туску за рішення Ради Європейського Союзу про запровадження азовського пакету санкцій.

«Це 28 країн-членів ЄС одноголосно застосували санкції проти РФ у зв'язку з актом агресії проти України в Азовському морі і Керченській протоці. Це і є та форма солідарності, яка надзвичайно важлива», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Рада міністрів ЄС погодила «азовський пакет» санкцій проти Росії.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Унаслідок інциденту було затримано і заарештовано 24 українських моряків. Їх перевезли з Криму до московського слідчого ізолятора «Лефортово». Крім того, трьох поранених під час обстрілу росіянами українських моряків було переведено до лікарні СІЗО «Матроська тиша».

ФСБ Росії порушила кримінальну справу і висунула всім українським полоненим морякам звинувачення в незаконному перетинанні кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування (ч. 3 ст. 322 КК РФ).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: