Конгрес США оприлюднив текст законопроекту про санкції проти РФ

Читать на русском
У Конгресі США опублікували новий законопроект, що передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.

У Конгресі США опублікували новий законопроект, що передбачає введення додаткових санкцій проти Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті відомства.

Україна потрапила в ТОП-3 країн, які шкодять РФ. Що змінили санкції?Україна увійшла в топ-3 країн за розміром завданого Росії збитку. Мінекономіки РФ оцінило нанесений Україною збиток в $775 млн. На першому місці - ЄС, на другому - США.

Про цей законопроект повідомляли ще 13 лютого. Автори пропонують ввести заборону на операції з новим суверенним боргом РФ (випущених Мінфіном, ЦБ, Фондом національного добробуту, будь-яким фінансовим інститутом від імені РФ) дюрацією більше 14 днів. Дія заборони повинна початися через 90 днів після набрання чинності закону.

Під санкції потраплять російські фінансові інститути, які, за оцінкою президента США, тим або іншим способом підтримували втручання російського уряду у вибори в інших країнах. У відповідь на агресію РФ в Україні сенатори пропонують, серед іншого, ввести обмежувальні заходи проти кораблебудівного сектора РФ.

Також сенатори вважають за потрібне запровадити санкції, спрямовані на інвестиції в російські СПГ-проекти за межами РФ. Під заборону потрапляють вкладення в такі проекти вартістю від 1 млн доларів (або від 5 млн доларів сумарно протягом 12 місяців). Згадки проекту «Північний потік 2» у цьому законопроекті немає.

«Драконівські» санкції США проти РФ: запровадять чи лише обіцяють?У США запустили механізм розгляду нового пакету заходів проти Росії, який отримав неофіційну назву драконівські санкції.

Нагадаємо, в лютому учасники комітету Палати представників Конгресу США з фінансових питань опублікували меморандум, в якому зазначається неефективність санкцій США стосовно Росії.

Раніше Волкер заявив про нові санкції проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: