У Києві стартував перехід на очищення води діоксидом хлору

Читать на русском
Як відзначають на підприємстві, в 2017 і 2018 роках на Дніпровській і Деснянській станціях проводились лабораторні і промислові випробування нової технології.

У Києві почалися роботи в рамках стратегії поступової відмови від знезараження питної води хлором та перехід на діоксид хлору.

Україна зіткнулася із загрозою браку питної води. Що сталося?6 липня Київводоканал попередив, що низка міст може залишитися без води через брак рідкого хлору. Про ситуацію поговорили з експертами.

Про це повідомили в «Київводоканалі», передає прес-служба Київради, пише «Слово і Діло».

«На Дніпровській водопровідній станції, яка забезпечує питною водою третину споживачів Києва, почалися роботи із будівництва цеху виробництва діоксиду хлору. Орієнтовний термін переходу на нову технологію - кінець літа 2019 року. Деснянська водопровідна станція зараз перебуває в процесі відпрацювання технічних і технологічних рішень щодо можливості застосування технології знезараження води діоксидом хлору», - вказується в повідомленні.

Як відзначають на підприємстві, в 2017 і 2018 роках на Дніпровській і Деснянській станціях проводились лабораторні і промислові випробування нової технології.

Одночасно, відзначили в «Київводоканалі», було здійснено ряд заходів щодо дотримання безпеки хлорного господарства - зокрема, проведено реконструкцію на Деснянській водопровідній станції та навчання аварійно-рятувальних служб.

Нагадаємо, в ряді областей змінили тарифи на холодну воду.

Раніше були опубліковані нові тарифи на опалення для киян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: