Україна купила хлор для очищення води у ще однієї країни

Читать на русском
В Україні кільком водоканалам доведеться знезаражувати воду за допомогою румунського й узбецького хлору через нещодавній простій АТ Дніпроазот.

В Україні кільком водоканалам доведеться знезаражувати воду за допомогою румунського й узбецького хлору через нещодавній простій АТ Дніпроазот.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 25 липня, повідомляє прес-служба Кабміну.

Ситуація з хлором в Україні стабілізуваласяСитуація з поставками рідкого хлору стабілізувалася, водоканали працюють у штатному режимі без обмеження подачі води.

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив про відновлення роботи хлорної групи цехів підприємства Дніпроазот. Поки першу цистерну з реагентом отримав Харків.

Зубко запевнив, що ситуація із забезпеченням водоканалів рідким хлором контролюється. Можливий кризовий сценарій усунутий.

Він наголосив, що зупинка роботи Дніпроазоту є «запланованим сценарієм», тому в майбутньому з підприємством «доведеться розбиратися».

«Водночас, підкреслюю, система критичної інфраструктури не може залежати від одного підприємства - це величезні ризики», - зазначив Зубко.

Нагадаємо, що 25 липня Дніпроазот відвантажив перший хлор після відновлення запуску.

Також повідомлялося, що хлор для очищення води подорожчав утричі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: