З'ясувалося, що буде на місці «Кузні на Рибальському»

Читать на русском
Тігіпко планує побудувати на територіях заводу  « Кузня на Рибальському»  в Києві житловий масив і великий торгово-офісний центр.

Бізнесмен Сергій Тігіпко планує побудувати на територіях заводу «Кузня на Рибальському» в Києві житловий масив і великий торгово-офісний центр.

Як пише «Слово і Діло», про це він розповів в інтерв'ю журналу «Новое время».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, якщо стане Президентом, продасть весь бізнес, крім 5 каналуСказано 13 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ось на цій території ми і плануємо розпочати найближчим часом масштабний будівельний проект. Швидше за все, це буде житловий масив - зі школами, дитячими садами, комерційною нерухомістю» , - заявив Тігіпко.

За словами Тігіпка, він розглядає «Кузню на Рибальському» не тільки як промисловий, але й як комплексний девелоперський проект.

Він також додав, що виробництво заводу переноситися не буде. У той же час, на його думку, великі площі на Рибальському півострові не задіяні у виробничих цілях і використовуються неефективно.

Зазначимо, що у 2016 році компанія-девелопер SAGA Development почала будівництво житлового комплексу Rybalsky поруч із «Кузнею» .

Нагадаємо, завод «Кузня на Рибальському» (раніше «Ленінська Кузня» ) був створений у 1862 році.

У 1995 році його придбав Петро Порошенко, бізнес-активами якого управляє фонд Прайм Ессетс Капітал.

З початком війни на Донбасі завод освоїв виробництво нових розробок оборонного призначення. Там випускають бойові модулі і бронемашини, а також гранатомети і зенітні установки.

З 2016 року Кабінет міністрів дозволив заводу здійснювати експорт товарів військового значення. Це допомогло підприємству, яке щорічно несло багатомільйонні збитки, збільшити замовлення.

У 2017 році його прибуток становив 18,6 млн грн, а виручка - 776 млн грн.

Восени 2018 року група « ТАС» Сергія Тігіпка придбала завод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: