У МЗС РФ прокоментували чергові санкції США

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Росії охарактеризували запровадження Вашингтоном чергових антиросійських санкцій рутинним процесом.

Нові антиросійські санкції США виглядають як незграбна заява про підтримку терористів у Сирії й прагнення перешкоджати відновленню цієї країни.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в коментарі МЗС РФ, оприлюдненому в середу, 21 листопада.

Підраховано збиток РФ від санкцій ЗаходуРосійська економіка не дорахувалася 6% ВВП через санкції Заходу, які були введені з 2014 року.

«Спроби висунути звинувачення в сприянні постачання нафти Сирії, чиї збройні сили восьмий рік ведуть боротьбу з терористичною агресією, виглядають як заява про підтримку терористів і одночасно прагнення перешкодити відновленню розореної країни, чимало жителів якої позбавлені світла й тепла. Невже США хочуть саме цього?», – йдеться в коментарі.

У відомстві Сергія Лаврова вважають, що запровадження Вашингтоном нових санкцій проти Росії «дедалі більше перетворюється на рутину».

«При цьому основні причини запровадження санкцій приховані у внутрішньополітичному розбраті в США, коли кожна зі сторін прагне заробити очки будь-яким способом, в тому числі на міжнародному напрямку. В підсумку виходить незграбно», – зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

Напередодні стало відомо, що Мінфін США включив до списку санкцій російські ФГУП «Промсировинаімпорт» і ТОВ Global Vision Group. Ці компанії потрапили до списку санкцій у зв'язку з підозрою в поставках нафти з Ірану до Сирії.

Як відомо, 5 листопада набули чинності нові санкції США щодо Ірану. Вони торкнулися банківського й нафтового сектора країни. При цьому США зробили виняток для восьми країн, дозволивши імпорт іранської нафти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: