Україна і РФ підписали договір про вилов риби

Читать на русском
Госрибагентство підписало угоду з Росією про вилов риби в Азовському морі. Україні можна ловити до дев'яти тисяч тон бичка, для РФ - до шести тисяч тонн.

Державне агентство рибного господарства України підписало з відповідним відомством Російської Федерації протокол про розподіл квот вилову риби в Азовському морі.

Про це повідомила прес-служба Держрибагентства, пише «Слово і Діло».

«Після тривалих консультацій з відповідними органами виконавчої влади було вирішено направити Протокол підпису російській стороні дипломатичними каналами для того, щоб українські рибалки змогли і надалі здійснювати вилов водних біоресурсів в Азовському морі в рамках правового поля. Також спрямований на підпис Протокол надає низку переваг Україні», - повідомив глава Держрибагентства Ярослав Бєлов.

Одна з них - розподіл квоти вилову бичка в обсязі дев'яти тисяч тонн для України і шести тисяч тонн для РФ. Крім того, документом обумовлено питання передачі затриманих рибалок тій стороні, до громадянства якої вони належать.

«Це має сприяти збільшенню рівня безпеки українських рибалок під час здійснення ними господарської діяльності. Протокол підписаний по дипломатичних каналах», - повідомив Бєлов.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в Азовському морі затримали катер українських рибалок. Капітана затриманого судна притягнуто до адміністративної відповідальності. Судно і улов конфісковані.

Також 30 жовтня Україна і Росія відпустили по сім затриманих моряків. Екіпаж судна Норд поїхав до Криму, а частина рибалок судна ЯМК-0041 повернулися на материкову Україну. Пізніше трьох українських моряків випустили з СІЗО Сімферополя під підписку про невиїзд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: