У МЗС України з'ясовують, хто винен у зникненні українських рибалок

Читать на русском
Українські дипломати почали перевірку інформації про затримання російською стороною двох рибалок, які зникли в Азовському морі.

Глава управління Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що відомство перевіряє інформацію про можливе затримання російськими прикордонниками двох рибалок з Бердянська в Азовському морі.

Про це пише Слово і Діло, посилаючись на УП.

«Консул перевіряє інформацію про затримання російськими прикордонниками двох громадян України, які вийшли на катері в Азовське море і не повернулися та їх можливий зміст в Краснодарському краї», - заявив Кирилич

Як відомо, двоє чоловіків 10 квітня поїхав на лов риби з Бердянської коси в Запорізькій області.

Після їх зникнення ДСНС почали рятувальну операцію, проте припинили її після надходження інформації від дружини одного з рибалок про затримання її чоловіка прикордонниками РФ.

Нагадаємо, 4 травня російський сторожовий корабель Аметист затримав в Чорному морі українське судно ЯМК-0041, яке нібито вело незаконний вилов камбали.

Відзначимо, українська сторона виключає можливість обміну затриманого екіпажу кримського судна Норд на екіпаж ЯМК-0041, який утримують в анексованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: