Затримання українських рибалок: ФСБ порушила справу про браконьєрство

Читать на русском
Двох українських рибалок, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі, звинуватили в браконьєрстві.

Двох українських рибалок, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі, звинуватили в браконьєрстві.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прикордонному управлінні ФСБ по Краснодарському краю.

У МЗС України з'ясовують, хто винен у зникненні українських рибалокУкраїнські дипломати почали перевірку інформації про затримання російською стороною двох рибалок, які зникли в Азовському морі.

Як пояснив представник ФСБ в коментарі агентству Інтерфакс, проти українців порушено кримінальні справи за ч.1 ст.258.1 і ч.3 ст.256 Кримінального кодексу РФ (незаконне полювання і незаконний вилов водних біологічних ресурсів). Максимальна санкція - позбавлення волі на строк до п'яти років.

За даними слідства, двох рибалок без документів затримали, коли вони на моторному човні підійшли до встановлених ставних сіток. З браконьєрських сіток витягли дві особини червонокнижного осетра і більше 30 камбал-калкан.

Нагадаємо, 10 травня в акваторії Азовського моря в районі Бердянська Запорізької області зникли українські моряки. Вони вийшли на катері в море і не повернулися.

Пізніше дружина одного зі зниклих повідомила, що отримала дзвінок від прикордонної служби Росії про затримання її чоловіка і його товариша, і зараз вони знаходяться в місті Єйськ (Краснодарський край РФ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: