ФСБ затримала в Криму українських рибалок

Читать на русском
Судно ЯОД 2105 з чотирма членами екіпажу затримали 28 серпня. Зараз воно утримується на прикордонній заставі Севастополь.

Слідчим відділом управління Нацполіції в АР Крим і Севастополі відкриті кримінальні провадження за фактами затримання українського рибопромислового судна і незаконного затримання чотирьох громадян України.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в понеділок, 3 вересня, повідомляє прес-служба ГУНП в Автономній Республіці Крим.

Повідомляється, що повідомлення про затримання судна ЯОД 2105 надійшло від керівництва Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби 28 серпня.

Зазначається, що на цей час четверо українських рибалок утримуються на прикордонній заставі Севастополь.

За цими фактами було відкрито два кримінальних провадження у ч.1. ст.146-1 і ч.2. ст.278 Кримінального кодексу України, які передбачають позбавлення волі до 8 років.

Зараз триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим. Встановлюються всі обставини, що мають значення для кримінальних проваджень.

Нагадаємо, на початку травня за незаконний промисел біля берегів Криму був затриманий український траулер ЯМК-0041. Проти капітана судна порушено кримінальну справу про браконьєрство, пізніше чоловіка заарештували. Капітан не визнав своєї провини і оскаржив арешт у Верховному суді Криму.

Українська прокуратура також порушила справу після затримання моряків. Команда судна 25 червня оголосила голодування. 2 липня чотирьох моряків відпустили, але Крим вони покинути не можуть.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: