ГПУ підтвердила, що конфісковані 1,5 млрд дол. Януковича не стосуються – адвокат

Читать на русском
Представники Генпрокуратури в суді офіційно підтвердили, що рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів не стосуються екс-президента України.

У Печерському районному суді Києва Генеральна прокуратура офіційно визнала, що конфісковані 1,5 млрд доларів не стосуються колишнього президента України Віктора Януковича.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила керуючий партнер, адвокат АТ AVERLEX Ольга Просянюк, повідомляють Українські новини.

Так, на суді ГПУ визнала, що під час участі 23 травня 2018 року в Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив недостовірну інформацію про присвоєння Януковичем та іншими особами більш як 40 мільярдів доларів і про повернення до Держбюджету України 1,5 мільярда доларів Януковича.

«Представники ГПУ в суді в кінці офіційно підтвердили, що рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів і інформація про нібито привласнення 40 млрд доларів, взагалі не стосуються Віктора Януковича. Крім того, залежно від обставин, пов'язаних з цими коштами, Віктору Януковичу навіть не оголошувалася підозра, не те що судовий вирок. Це означає, що Генеральний прокурор України абсолютно безпідставно та умисно своїми заявами ввів в оману не тільки українське суспільство, а й Організацію Об'єднаних Націй», - повідомила Просянюк.

Наступне засідання Печерського районного суду відбудеться 1 березня о 14:30. Суд перейде до стадії дебатів.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко повідомив про конфіскацію 1,5 млрд грн, які будуть спрямовані на підтримку армії.

За словами Луценка, гроші Януковича зберігалися на 100 рахунках. Як роз'яснив генпрокурор, ці кошти, вкрадені різними способами на території України, виводилися з країни через ряд офшорних юрисдикцій і потрапляли у «всесвітню мийку».

У той же час, адвокати Януковича заперечують причетність до конфіскованих коштів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: