Спецконфіскація «грошей Януковича»: НАБУ отримало доступ до документів Ощадбанку

Читать на русском
Детективи НАБУ отримали доступ до документів у справі про конфіскацію 1,5 мільярда доларів у екс-президента Віктора Януковича.

Детективи НАБУ отримали доступ до документів Ощадбанку у справі про конфіскацію 1,5 мільярда доларів у екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Ухвали про доступ були направлені до Ощадбанку, повідомило «Слову і Ділу» поінформоване джерело.

Водночас, за інформацією українських ЗМІ, до Ощадбанку надійшли кілька рішень Солом'янського райсуду Києва про виїмку за клопотанням слідчих детективів НАБУ документів щодо офшорних компаній. За словами співрозмовника, з постанов Солом'янського суду зрозуміло, що порушена не одна, а принаймні три справи щодо посадових осіб за статтею про розтрату.

Луценко анонсував чергову конфіскацію «грошей Януковича»Луценко зазначив, що з 22 мільярдів гривень спецконфіскованих раніше коштів, які були розподілені в червні, за станом на 1 грудня було освоєно лише 5 мільярдів.

Як повідомлялося, наприкінці квітня суд конфіскував гроші оточення Януковича на суму 1,5 млрд дол. Своєю чергою адвокати заперечують причетність Януковича до конфіскованих грошей. За їхніми словами, на його рахунку в Ощадбанку лише 28 млн грн.

Раніше повідомлялося, що НАБУ перевіряє голову Держфінмоніторингу у справі про конфіскацію «грошей Януковича» щодо засекреченого рішення суду.

Згідно з офіційною заявою НАБУ, детективи відомства не проводили в будівлі Державної служби фінансового моніторингу жодних слідчих дій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: