Чиновник управління юстиції подав позов до директора НАБУ

Читать на русском
Фігуранта розслідування Національного бюро подав позов до керівника відомства щодо методів слідства у його справі.
Окружний адміністративний суд Києва

Начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін подав позов до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника щодо розслідування «його» справи про ймовірне незаконне збагачення.

Відповідну заяву він подав до Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У позові Чурсін просив визнати протиправною: бездіяльність НАБУ щодо належної організації роботи відомства, зокрема оперативно-розшукових заходів; не забезпеченні додержання працівниками НАБУ законодавства про інформацію; дії Національного бюро щодо приховування інформації про закриття «його» справи. Також чиновника просив суд зобов'язати НАБУ надати відомості про реєстрацію кримінальних проваджень щодо Чурсіна; повідомити позивачу інформацію з наданням копій відповідних процесуальних документів про закриття «його» справи і вирішити питання щодо притягнення винних працівників НАБУ.

Водночас суд залишив позов без руху через недоліки, в тому числі не сплату судового збору.

Як відомо, постановою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провадження щодо ймовірного збагачення Чурсіна передали за підслідністю до поліції в Харківській області. Таким чином, справи чиновника управління юстиції не закрита, як він вказує в позові.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало можливе збагачення Чурсіна. Також детективи вели слідство за фактом можливих порушень детектива в розслідуванні цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: