НАБУ закрило справу про незаконне збагачення нардепа Геращенка

Читать на русском
Детективи Національного антикорупційного бюро закрили справу про незаконне збагачення депутата Верховної Ради від фракції Народного фронту Антона Геращенка.

Детективи Національного антикорупційного бюро закрили справу про незаконне збагачення депутата Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Антона Геращенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Наші гроші».

Антон ГеращенкоРадник Міністра внутрішніх справ України

Відповідну інформацію виданню повідомили в НАБУ. Так, у відомстві зазначили, що не знайшли ознак злочину в справі Геращенка, який мешкає в квартирі, орендованій тестем-пенсіонером.

«Головним аргументом для закриття справи стала неможливість перевірити доходи тестя нардепа, який стверджує, що кошти на недешеве майно – оренду квартири за три тисячі доларів на місяць та купівлю двох автомобілів, яким користується зять-нардеп, – він заощадив у 1991-1996 роках під час роботи на ТОВ «Азов-Бюро», а також від набуття спадщини», – вказує видання.

Слід зазначити, що раніше «Наші гроші» з’ясували, що Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 кв. м за гроші свого тестя Олексія Шамбура.

Додамо, що 62-річний тесть до 2016 року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270 тисяч гривень за підприємницьку діяльність, тобто не міг сплачувати близько трьох тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Крім того, й нардеп орендувати квартиру не міг: у його декларації зазначений дохід більш ніж 100 тисяч гривень на рік.

Нагадаємо, повідомлялося, що в квартиру в елітному ЖК на Печерську Геращенко із сім'єю переїхав у 2016 році. Цього ж року його тесть і почав фінансувати зятя, зареєструвавши ФОП, який нібито займається науковою діяльністю.

Як повідомлялося, радник голови Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Антон Геращенко задекларував квартири в Києві та Харкові, машину й 460 тис. грн готівкових коштів у декларації про доходи за 2015 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: