У РФ оцінили наслідки розірвання договору щодо Азова

Читать на русском
Розірвання договору між Україною і Росією про співробітництво у використанні Азовського моря завдасть шкоди міжнародному судноплавству.

Розірвання договору між Україною і Росією про співробітництво у використанні Азовського моря завдасть шкоди міжнародному судноплавству.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив у вівторок, 26 лютого, заступник міністра транспорту РФ керівник Росморречфлота Юрій Цвєтков, повідомляє ТАСС.

«Разрив (договору - ред.) Відкине нас назад, буде правовий вакуум, який не в інтересах перш за все людей, користувачів, мореплавців, не тільки російських або українських - це взагалі стосується всього міжнародного судноплавства. Якщо буде розірвано (договір - ред.) - це буде серйозний удар з боку наших сусідів з міжнародного судоходству», - сказав Цвєтков.

Як відомо, відносини між двома країнами погіршилися після захоплення 25 листопада 2018 року прикордонними кораблі РФ трьох українських кораблів під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна розірве угоду з Росією по Азовському морю після рішень міжнародного арбітражу.

Нагадаємо, також в грудні 2018 року було розірвано Договір про дружбу України і РФ від 1999 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: