Вибори-2019: 14 кандидатів у президенти уточнили дані декларацій

Читать на русском
За погодженням з ЦВК НАЗК перевіряє відомості протягом трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів.

Чотирнадцять кандидатів у президенти на виборах-2019 уточнили дані в своїх електронних деклараціях.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на прес-службу Національного агентства з питань запобігання корупції, передає «Слово і Діло».

Тимошенко в декларації вказала, що жила в орендованому будинку й не мала машиниТимошенко задекларувала 8 ювелірних виробів, орендований будинок і три земельні ділянки, які їй не належать.

Так, за погодженням із ЦВК НАЗК перевіряє відомості протягом трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів.

Зазначено, що на сьогодні перевірені декларації кандидатів Валентина Наливайченка, Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольги Богомолець, Романа Насірова, Олександра Шевченка, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Іллі Киви, Олександра Вілкула, Юлії Тимошенко, Дмитра Добродомова, Руслана Кошулинського, Аркадія Корнацького, Олександра Мороза, Олександра Данилюка, Ігоря Смешка.

«Після перевірки НАЗК кандидати на посаду президента України Валентин Наливайченко, Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Віталій Скоцик, Андрій Садовий, Віталій Купрій, Геннадій Балашов, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Ілля Кива, Дмитро Добродомов, Руслан Кошулинський, Олександр Данилюк внесли уточнення й виправили помилки в деклараціях», – ідеться в повідомленні.

Також зазначено, що триває перевірка декларацій Сергія Тарути та Володимира Зеленського, котрі надійшли до агентства 28 січня, а сьогодні розпочата перевірка декларації Інни Богословської.

Так, перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів у президенти, була проведена за наявною у НАЗК інформацією та 10 баз даних.

У Нацагентстві відзначили, що поширеною є помилка, коли суб'єкти не вказують корпоративні права в підприємствах.

«У деклараціях є декілька типів неточностей - суб'єкти не вказують кадастрові номери об'єктів нерухомості, вказують транспортні засоби, які відсутні в реєстрах, або не вказують їхні ідентифікаційні номери. Поширена помилка, коли суб'єкти не вказують корпоративні права в підприємствах, які знаходяться в стані припинення, але ще не припинені, або не вказують юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками яких вони є», – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомлялося, податкова створила сервіс із автоматичного заповнення декларацій.

Також «Слово і Діло» розбиралося, що задекларував кандидат в президенти Олександр Шевченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: