Аваков розповів, на яких підставах порушили справи на Березенка

Читать на русском
Сергій Березенко став фігурантом кримінальних проваджень про порушення на вибори 2019 після звернення двох кандидатів у президенти.

Заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» у Раді Сергій Березенко став фігурантом кримінальних проваджень про порушення на вибори 2019 після звернення двох кандидатів у президенти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Поліція розслідує кілька «виборчих пірамід» – АваковПодібні провадження в різному ступені масштабності стосуються 3-4 кандидатів, повідомив Арсен Аваков.

Аваков зазначив, що Березенку не варто турбуватися про те, що він фігурує в кримінальних провадженнях.

«Не треба хвилюватися про те, що ти фігурант провадження, завжди є перевірка і вона встановить факти. Якщо ти чесна людина, тобі нема чого боятися. Або у тебе завжди є можливість перестати робити, що ти робиш», - зазначив він.

За його словами, з заявами на Березенка звернулися кілька кандидатів у президенти.

«Він став фігурантом проваджень на основі заяв не менше двох кандидатів у президенти. І його ім'я, як організатора схем, вказується в цілому ряді звернень. Ми не можемо не зафіксувати ці звернення і не вести розслідування», - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, раніше Аваков заявив, що Березенко фігурує в кримінальних провадженнях щодо виборів. Сам нардеп заперечує звинувачення.

Раніше також повідомлялося, що в МВС підготували законопроект про посилення відповідальності за порушення на виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: