Аваков розповів, хто з БПП фігурує у виробництвах з виборів

Читать на русском
Заступник глави фракції БПП у парламенті Сергій Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства.

Заступник глави фракції БПП у парламенті Сергій Березенко фігурує у кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого законодавства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

«Так, фігурує. Його називають організатором схем. Він — народний депутат, і стосовно нього слідчих дій проводити не можна. Але за фактом — так, у провадженнях фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко», - сказав він.

За словами Авакова, співробітники офісу Березенка в Чернігові «викликали поліцію, бо до них заявилися представники преси і стали знімати, як там бабусям щось роздають».

«З іншого березенківського офісу зателефонували самі журналісти й заявили, що їм перешкоджають у професійній діяльності, не пускають туди, де незаконно роздають гроші. І туди, і туди приїжджали поліцейські. «У вас ордер на обшук є?» — «Немає». — «Ідіть». Але й без обшуку є над чим працювати. Поліція заходила, опитувала громадян, фіксувала, документувала, відкривала провадження», - розповів міністр.

Загалом, за його словами, станом на 21 лютого в поліцію надійшло 1654 звернення, які стосуються порушень виборчого процесу у різних регіонах, у Києві таких звернень найбільше. При цьому в цій статистиці не відображені матеріали, коли поліція сама відкриває провадження.

Аваков розповів, що за такими зверненнями складено вже 389 адмінпротоколів, а також відкрито 74 кримінальних провадження.

Раніше у прес-службі Тимошенко заявили, що Національна поліція відкрила за її заявами два кримінальні провадження – про підкуп виборців на користь Порошенка та про маніпуляції з реєстром виборців. Зазначалося, що команда Тимошенко нібито зібрала всі докази того, що Порошенко «через піраміду з підкупу, яку очолює депутат його фракції Березенко», скуповує голоси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: